En förrätt som passar på påskbordet, buffébordet
eller som förrätt tillsammans med en skiva rökt lax
Instruktioner
- Mixa bröd med smör till en slät massa och lägg i botten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
Blanda gelatinpulvret med vatten och låt svälla i några minuter.
- Blanda crème fraiche, gräddfil, rödlök, dill och caviar.
- Smält gelatinet på svag värme och rör sedan ner det i crèmefraicheblandningen.
- Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt i 24 timmar.
- Garnera gärna med en kvist färsk dill och lite röd caviar.
- Servera gärna med en skiva rökt lax.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta skall jag prova nu till påskbordet tror jag. Låter mycket gott.
Nyfiken bara, varför heter ditt recept cheesecake från koster? Är det kosteröarna du menar i bohuslän? Där är jag ifrån nämligen:)
Blev myckert "röra" till en tårta. Mycket god smak blandade rökt lax/räkor/rödlök och röd ishavsrom uppskattat av gästerna. Hade rätten som en förrätt...
Låter gott, men jag måste ha glutenfritt bröd. Måste väl finnas nåt mörkt glutenfritt bröd som man kan använda istället hoppas jag.