Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesekake från Koster

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En förrätt som passar på påskbordet, buffébordet eller som förrätt tillsammans med en skiva rökt lax

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa bröd med smör till en slät massa och lägg i botten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Blanda gelatinpulvret med vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Blanda crème fraiche, gräddfil, rödlök, dill och caviar.
  3. Smält gelatinet på svag värme och rör sedan ner det i crèmefraicheblandningen.
  4. Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt i 24 timmar.
  5. Garnera gärna med en kvist färsk dill och lite röd caviar.
  6. Servera gärna med en skiva rökt lax.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • magan2 22 mars 2009

    Detta skall jag prova nu till påskbordet tror jag. Låter mycket gott.

  • bananaskids 5 april 2009

    Nyfiken bara, varför heter ditt recept cheesecake från koster? Är det kosteröarna du menar i bohuslän? Där är jag ifrån nämligen:)

  • annica99 18 april 2010

    Blev myckert "röra" till en tårta. Mycket god smak blandade rökt lax/räkor/rödlök och röd ishavsrom uppskattat av gästerna. Hade rätten som en förrätt...

  • slarvan 7 april 2012

    Låter gott, men jag måste ha glutenfritt bröd. Måste väl finnas nåt mörkt glutenfritt bröd som man kan använda istället hoppas jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.