Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesepie

(1 kommentar)  
Skriv ut

Här är ett recept på en ostpaj som gör sig bättre som efterrätt eller till fikastunden än till huvudrätt. Denna paj är så himla god när den är nybakad! Men, får den stå och dra sig i någon dag blir den klockren, då är den himmelsk att ha i munnen! :-) Receptet ger två stycken härliga pajer! Givetvis går det lika bra att göra enbart en paj om man tycker att två blir för mycket! Ta då bara hälften mängd av alla ingredienserna så vips har du fått ihop en paj istället för två :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra två (eller en) springformar, 25 cm i diameter.
  2. Pajbotten: Vispa smör och strösocker krämigt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan varje.
  3. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda alla ingredienser till en deg.
  4. Om två ostpajer görs, dela degen i två lika stora delar. Kavla ut degbiten/degbitarna så att de täcker formen/formarna. Ställ formarna kallt medan du gör fyllningen.
  5. Fyllningen: Vispa philadelphiaost, strösocker och mjöl mjukt och smidigt. Vispa tills smeten blir riktigt krämig.
  6. Tillsätt mjölk och äggulor, pressa ner citronsaften och blanda om ordentligt. Skrapa meden slickepott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.
  7. Vispa äggvitorna i en annan skål, tills de formar mjuka toppar och vänd försiktigt ner dem i fyllningen. Rör om MYCKET försiktigt (bara så att äggvitan blandas ut i fyllningen).
  8. Häll fyllningen över pajbottnen. Toppa med att strö kanel jämnt över pajen/pajerna.
  9. Grädda pajen/pajerna i mitten av ugnen i 45 minuter. Det är klart när fyllningen är relativt fast.
  10. Ta ut och låt pajen/pajerna stå i rumstemperatur i 1 timme. Efter det sätter du på plastfolie på pajen/pajerna och låt den/de stå i kylskåpet i minst 12 timmar innan servering.
  11. Klart!

Kommentarer (1)

  • cuddly96 20 augusti 2012

    Ojojoj...det lät sjukt smarrigt! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.