Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chef Paul Prudhommes köttfärssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En viktig ingrediens i detta recept är "Chef Paul Prudhommes Meat Magic". Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker. Importören är Risberg Import (http://www.risbergimport.se) där du kan läsa mer om denna och andra utmärkta kryddblandningar. Samt fråga om distributörer!!! Var för övrigt inte rädd för antalet vitlöksklyftor. Den tillagas så länge, att den blir som... potatismos, ungefär, med en aning doft och smak av vitlök. Otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan i en gryta tills den börjar ryka lätt. Tillsätt vitlöken och rör om så att den täcks av oljan. Fritera i c:a 2 minuter tills vitlöken fått en ljusbrun färg. Lyft ur vitlöken ur oljan med en hålslev och spara den tills senare.
  2. Tillsätt 2,5 dl av löken i oljan och rör om ordentligt. Stek under flitig omrörning i c:a 8 minuter eller tills löken får en ”karamelliserad” yta. Lyft även löken ur oljan med en hålslev och spara den tills senare.
  3. Tillsätt köttfärs och 1 tsk av Meat Magic i samma olja. Stek under omrörning i c:a 6 minuter eller tills köttfärsen fått lite stekyta.
  4. Rör i mjölet och stek vidare i c:a 4 minuter. Skrapa under tiden upp de delar av köttet som fastnar i botten av pannan.
  5. Häll i äppeljuicen och skrapa upp allt som fastnat i botten. Låt koka i drygt 5 minuter till och rör om ibland. Rör i krossade tomater, tomatpuré, den stekta löken och vitlöken, selleri och den råa löken. Låt koka i c:a 10 minuter. Rör om ibland i början och mer frekvent mot slutet.
  6. Häll i hälften av buljongen och resten av Meat Magic. Låt koka upp, sänk värmen och täck med lock. Låt den sjuda under sparsam omrörning i knappt 20 minuter.
  7. Häll i resten av buljongen och saltet, höj värmen och låt det koka upp. Sänk värmen igen och låt koka ytterligare drygt 10 minuter.
  8. Servera med nykokt pasta!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.