Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chévre- och morotssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god GI-soppa som värmer i dessa tider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna, dela dem i mindre bitar eller slantar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten och tillsätt morötterna, löken, saltet och örtkryddan. Koka tills morötterna är mjuka och tillsätt därefter crème fraiche och det mesta av chévreosten. Mixa soppan slät med mixerstav.
  2. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och smula resten av chévreosten över, repa några blad timjan över varje portion. Dela brödet i mindre bitar och stek dem i olja på ganska varm stekpanna. Servera dem ovanpå soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.