Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chévre och parmesan i auberginerullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart goda, vegetariska och GI-vänliga rullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Hetta upp en grillpanna eller grillen och grilla aubergineskivorna någon minut på varje sida så att de bli mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
  3. Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsform.
  4. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter.
  5. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
  6. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.