Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvreäpplen med apelsinhonung

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaken av den smälta getosten tillsammans med frukten och den söta honungen är ingenting annat än underbar! Desserten är enkel och snabblagad, men ger ändå ett avancerat intryck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, halvera och kärna ur äpplena och droppa över lite av citronsaften. Koka upp 1 dl vatten, vin, kanelstång, socker och resten av den pressade citronsaften i en kastrull. Lägg äppelhalvorna i kastrullen och låt koka tills de börjar mjukna, 7–15 min beroende på sort. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna.
  2. Sätt ugnens grill på 250°C. Skär ut 6 fina skivor av apelsinen till garnering. Pressa resten av apelsinen och blanda apelsinsaften, ca 2 msk, med honungen. Skär bort en bit i botten av varje äppelhalva så att de ligger stadigt. Lägg varje äppelhalva på en apelsinskiva i en ugnsfast form.
  3. Skär osten i 6 fina skivor. Lägg 1 skiva på varje äppelhalva och gratinera ca 5 min i ugnen. Ta ut äpplena ur ugnen och lägg upp dem på tallrikar. Droppa över apelsinhonungen och strö över pinjenötterna.

Kommentarer (1)

  • saltbad 23 februari 2012

    Har gjort denna dessert 2 gånger Och jag kan hålla med om att den är underbar. Vid andra tillfället använde jag päron istället men tog ingen citron. Det var också gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.