Smaken av den smälta getosten tillsammans med frukten och den söta honungen är ingenting annat än underbar! Desserten är enkel och snabblagad, men ger ändå ett avancerat intryck.
Instruktioner
- Skala, halvera och kärna ur äpplena och droppa över lite av citronsaften. Koka upp 1 dl vatten, vin, kanelstång, socker och resten av den pressade
citronsaften i en kastrull.
Lägg äppelhalvorna i kastrullen och låt koka tills de börjar mjukna, 7–15 min beroende på sort. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna.
- Sätt ugnens grill på 250°C. Skär ut 6 fina skivor av apelsinen till garnering. Pressa resten av apelsinen och blanda apelsinsaften, ca 2 msk, med honungen. Skär bort en bit i botten av varje äppelhalva så att de ligger stadigt. Lägg varje äppelhalva på en apelsinskiva i en ugnsfast form.
- Skär osten i 6 fina skivor. Lägg 1 skiva på varje äppelhalva och gratinera ca 5 min i ugnen. Ta ut äpplena ur ugnen och lägg upp dem på tallrikar. Droppa över apelsinhonungen och strö över pinjenötterna.
Publicerat den
22 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort denna dessert 2 gånger Och jag kan hålla med om att den är underbar. Vid andra tillfället använde jag päron istället men tog ingen citron. Det var också gott.