Kombinationen smakrik ost och kryddig sås är oslagbar. Servera chèvreburgaren med en fräsch sallad eller på traditionellt vis i hamburgerbröd.
Instruktioner
- Skala och riv löken grovt. Dela osten i sex bitar.
- Lägg färsen i en skål. Tillsätt lök, ketchup, worcestershiresås, senap, timjan, salt och peppar. Blanda samman.
- Forma köttet till sex burgare. Ta bort lite kött i mitten av varje burgare och lägg dit en ostbit. Tryck tillbaka köttet.Platta till och täpp till väl.
- Gör chutneyn. Skala och finhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i småbitar. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
- Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en tjockbottnad gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda cirka 30 minuter. Rör om då och då. Låt chutneyn svalna i rumstemperatur och ställ den sedan i kylen med lock.
- Tänd grillen eller sätt ugnen på grill. Grilla burgarna cirka fem minuter på ena sidan och tre minuter på andra. Du kan också steka dem i stekpanna. Servera med ananaschutneyn och en fräsch sallad eller hamburgerbröd som tillbehör.
Publicerat den
22 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar