Getost, rosmarin och svarta vinbär är en mycket god smakkombination.
Instruktioner
- Svartvinbärssås:
- Vispa ihop vatten, kycklingfond, svartvinbärsgelé, rosmarin, balsamvinäger, flytande honung och potatismjöl i en kastrull. Låt det koka upp. Sila bort rosmarinen. Vispa i smöret och smaka av med lite kinesisk soja.
- Chèvrekyckling:
- Sätt ugnen på 275 grader och grill-läge.
Krydda kycklingen med salt och vitpeppar. Stek den i smör c:a 5 minuter per sida.
Lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Lägg på getosten, en kvist rosmarin och häll på en klick flytande honung.
Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta ca 2 minuter. Servera chèvrekycklingen med svartvinbärssåsen, en rotfruktspytt och svartvinbärsgelé.
Publicerat den
7 februari 2009
Skriv kommentar