Byt ut getosten mot fetaost eller fyll laxen med lite röd pesto och riven parmesanost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela laxen i bitar (om hel bit). Gör ett snitt i mitten på varje bit. Salta & peppra.
Smula getosten och blanda med crème fraiche, smaka av med salt & peppar.
Lägg en ostklick i varje filé. Ringla ev. över lite honung.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en fin gyllenbrun färg.
- Skölj salladen och blanda i en skål. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Hacka basilikan och blanda med salladen.
Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera laxen på en salladsbädd.
- Garnera med torkade tranbär eller russin.
Publicerat den
31 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanon gott detta kommer jag göra om många ggr
Den här har vi ju testat, och glömt kommentera ... nu så! Den var god, till och med barnen överraskade och åt av den! (de är inte så gamla, och chevré är ju rätt vuxen i smaken). Vill minnas att nötterna i salladen var en mycket trevlig touch.
Ska man inte ha ris eller potatis till?