Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvremousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

4-6 portioner eller 10 små ostägg. Gott som förrätt med knaperstekt bacon eller parmaskinka och lite rucola eller i lite mindre format på sked till fördrinken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula getosten och tillsätt färskost och crème fraiche. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät massa. Ställ kallt en stund så att moussen stelnar något. Forma sedan små ägg med hjälp av händerna eller två matskedar.
  2. Under tiden som moussen stelnar i kylen, kokar man balsamicoreduktion. Blanda vinäger och honung och koka till en sirapsliknande massa. Passa nog så att den inte bränns vid. Ringla över moussen vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MissBi 5 maj 2008

    mm, gott det låter - måste jag göra. /bi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.