Den här förrätten är en spännande kombination av Asien och Norrland.
Instruktioner
- Vårrullar: finfördela chévreosten i en skål och smaksätt med peppar
- Vispa ägget lätt.
- Lägg ut vårrulledegarken 6 åt gången så de inte torkar. Kilcka på ca 2 tsk av ostmassan. Placera ett basilikablad på toppen av osten. Pensla med uppvispat ägg runt kanterna och vik över från diagonalen. Vik sedan in flikarna och rulla ihop bladet. Lägg dem med skarven ned.
- Fritering: Hetta upp olja i en fritös, liten stekpanna eller ien wokpanna. Oljan bör hålla ca 170 grader. För att kontrollera temperaturen kan man lägga i bit vitt bröd. Vid rätt temperatur
blir brödet gyllenbrunt på ca 1 min. När olja är lagom het, stoppa försiktigt ner några vårrullar i taget och frittera tills de fått gyllenbrun färg ca 1-2 min. Vänd dem efter halva tiden.
- Lägg de färdigfriterade vårrullarna på hushållspapper och låt dem rinna av.
- Sås: Blanda hjortronsylten med balsamvinäger.
- Servera vårrullarna nyfriterade med hjortronsylten på några vackra salladsblad, gärna rosé och frisée. Dekorera med strimlad purjolök eller salladslök
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättespännande! Måste testa vid tillfälle!!!