Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiacchiere al limoncello

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Chiacchere al limoncello är Italienska kakor som på svenska betyder skvaller, är ett friterat bakverk som man lätt förbereder hemma. I Italien forbereds dessa godsaker under Karneval tid, runt Fettisdagen. Jag har gjort en liten variant med likoren Limoncello som gor det lite extra gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag tog användning utav min bakmaskin för att knåda degen, kom då ihåg att lägga i alla flytande ingredienser först följt utav mjöl och till slut salt.
  2. Vill ni knåda ihop för hand så knäck ägget i mitten i mjölet, gör en grop, och tillsätt socker, olja, riven citron skal och till sist en nypa salt. Knåda ihop degen och tillsätt under tiden lite limoncello åt gången, fortsätt att knåda tills ni får en jämn och fin deg. Dela upp degen i två bitar och kavla ut degen så tunn så möjligt.
  3. Om ni har en pastamaskin kavla ut den med maskinen och använd er utav storleken 4.
  4. Skär ut långa bitar eller kvadrater med hjälp utav en kniv eller helst med en ravioli sporre för att ge dem kurviga sidor.
  5. Värm sedan upp oljan i en stekpanna med höga kanter och när oljan är riktigt varm lägger ni i några åt gången.
  6. Låt kakorna fritera tills de blir lätt färgade och ta ur dem med hjälp utav en hålslev. Lägg upp dem på kökspapper så att oljan rinner ut och låt dem svalna.
  7. Lägg upp på en tallrik och strö på med florsocker eller om ni vill, smaka av med lite honung. Otroligt goda!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.