Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiche kebab á l´orientale.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Detta recept hittade jag Raymond Olivers oslagbara bibel , Franska kökets stor kokbok. Eftersom han är en av de största så vill jag sprida det vidare även till er. Jag har även satt min personliga prägel på det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan. Blötlägg grillpinnar. lägg kikärtor i blöt . Dag två. koka kikärtorna i saltat vatten . 2 timmar tar det. Tärna allt kött, plock timjan och koriander kvistarna. släng kvistarna, behåll bladen. mortla lagerblad och vitpeppar, lägg allt i en påse tillsammans med oljan. massera runt det lite och låt det marinera i 1/2 timma. dela champinjoner och skär ut sidorna på paprikan så att de matchar storleken på köttets kuber.
  2. trä kuberna på spetten. varva med champinjon,lök och paprika.
  3. Salta,peppra och snabbhalstra spetten i varm panna. pensla ett bleck med olja avsluta stekningen i ugn. 125 grader i 45 min.
  4. koka ris entligt eget önskemål.skiva pumpan och lägg i när när 15 min återstår av koktiden på riset och rör om. Fräs lökarna i smör i en kastrull. krossa tomaterna och dra ner i byttan. koka försiktigt under lock i ett par minuter, hacka chili och paprika . häll i 1 dl vatten och mixa alltsammans.
  5. blanda kickärtor,gröna ärtor med pumpariset.
  6. Servera spetten på risbädden och häll såsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.