- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Detta recept hittade jag Raymond Olivers oslagbara bibel , Franska kökets stor kokbok.
Eftersom han är en av de största så vill jag sprida det vidare även till er.
Jag har även satt min personliga prägel på det.
Instruktioner
- Dagen innan.
Blötlägg grillpinnar. lägg kikärtor i blöt .
Dag två.
koka kikärtorna i saltat vatten . 2 timmar tar det.
Tärna allt kött, plock timjan och koriander kvistarna. släng kvistarna, behåll bladen.
mortla lagerblad och vitpeppar, lägg allt i en påse tillsammans med oljan. massera runt det lite och låt det marinera i 1/2 timma.
dela champinjoner och skär ut sidorna på paprikan så att de matchar storleken på köttets kuber.
- trä kuberna på spetten. varva med champinjon,lök och paprika.
- Salta,peppra och snabbhalstra spetten i varm panna. pensla ett bleck med olja avsluta stekningen i ugn. 125 grader i 45 min.
- koka ris entligt eget önskemål.skiva pumpan och lägg i när när 15 min återstår av koktiden på riset och rör om.
Fräs lökarna i smör i en kastrull. krossa tomaterna och dra ner i byttan. koka försiktigt under lock i ett par minuter, hacka chili och paprika . häll i 1 dl vatten och mixa alltsammans.
- blanda kickärtor,gröna ärtor med pumpariset.
- Servera spetten på risbädden och häll såsen över.
Publicerat den
16 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar