Klassiker.
Milda fina smaker i en lätt gräddig sås.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Krydda med salt och peppar.
Stek dem i smör i en stekpanna.
- Kärna ur och strimla paprikan.
Dela svamparna om de är stora.
Bryn paprika och svamp i smör i en gryta.
Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt buljongen under omrörning.
Låt koka ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet.
- Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan.
Värm under omrörning.
Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt ris och sockerärter.
- Tips!
Kycklingfiléerna kan bytas mot skinn- och benfri grillad kyckling.
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar