Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min variant på egna chicky bits. Det finns 2 recept till på klubben men det är inte samma. Här får vi lite styrka av tabasco o syra av citron. Plus knapriga sesamfrön i paneringen. Förresten går detta recept utmärkt väl till egna Fish Fingers med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléen/filéerna i bitar lagom för nuggets. Blanda i en skål ägg, citronsaft, tabasco och vispa ihop. I en annan skål blandar du skorpmjöl, sesamfrö, salt, peppar, citronpeppar och rivet citronskal. Mängderna får du anpassa efter hur mkt kyckling du ska tillaga.
  2. Doppa först kycklingen i äggröran, sen i skorpmjölsskålen, lägg sen biten på annan tallrik att torka till lite.
  3. När alla är doppade så är det klart att steka i ganska het värme, inte för mkt olja.... Går också utmärkt att steka i ugn 225 gr C.
  4. Till detta serveras gärna krispig grönsallad, klyftpotatis och gräddfil samt sweet chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • matnjutaren 25 oktober 2008

    Detta blev snabbt en favis till mej å mina barnbarn! Vi älskar mat med "sting" i och här man man ju avgöra själv hur "gaddat" det ska bli. Jag friterade i fritösen och hade ris å sweet chilisås till. Detta kommer vi att äta ofta! :D Tack för ett gott recept!

  • Kvastis 2 november 2008

    Eftersom jag vägrar att köpa färdiga chicken bits, så blev detta ett fullgott alternativ. Det uppskattades av hela familjen. :) Tackar för receptet.

  • The_mama97mia 13 februari 2009

    Nu har barnen tröttnat på sesamfrön, jag gör en ännu enklare variant, tinat kycklingkött i bitar kryddas med sallt, peppar, ev citron , chili. Sen panerar jag i bara skorpmjöl. Ligga o torka till lite, stek sen i olja. Mycket uppskattat. Jag fortsätter vägra köpa färdigpanerat. Vill veta vad jag äter.

  • piusamadeusmozart 19 februari 2009

    Ett gott betyg är nog att jag med detta recept lyckats få min dotter att äta kyckling med god aptit. Kyckling är annars inte hennes favoritmat.

  • mammis 9 april 2009

    Åhh detta var supergott Släng dig i väggen Mc Donalds Vi åt och åt och åt jag hade gjort en sweet chilli-majonäs till, super att dippa i . Du får 5 stjärnor av mig + ett jätte+

  • mini08 23 september 2009

    Nu har vi lagat detta två gånger och det blev om möjligt ännu godare denna gång. Var lite modigare med kryddningen idag :-) Toppengott! Kul med nytt recept som uppskattas av alla i familjen, även den annars så kräsne 5-åringen som älskar köpe-nuggets..

  • 123Linnea 30 januari 2010

    Jättegott! Gillar citron!! Hade inte alla ingredienser, men körde på och det var en riktigt hit som vi kommer att köra igen.

  • The_mama97mia 25 augusti 2010

    Ja... nöden är uppfinningarnas moder eller vad det heter, idag hade jag inget skorpbröd hemma och inget ägg, lät kycklingbitar marinera i citron, olja och tennesse sunshine sauce, tog sesamfrö, rivet korvbröd (!) och krossade cornflakes till panering. Sen körde jag bitarna på bakplåtspapper i form i ugnen. Blev krispigt o gott o nästan helt fettfritt!

  • Gul13 27 september 2010

    Lite mycket smak av sesamfröna tyckte vi i vår familj.

  • The_mama97mia 3 november 2010

    variant på detta idag, hade alaska pollock filéer, vände dom i ägg o citron o chili , sen skorpmjöl, sesamfrön och linfrön o rökt paprikapulver, salt o peppar. Stekte i tämligen rikligt med olja och smör. Serverade med potatismos. Jag tyckte det var gott!

  • Bumbis 17 mars 2011

    Väldigt gott. Nu var det ju egentligen bara dottern som skulle ha för jag är inte förtjust i nuggets. Eftersom ag alltid köpt färdiga förut var jag ju tvungen att prova och ångrade att jag inte gjorde till mig oxå. Gjorde precis som du men jag panerade i panko istället för ströbröd och sesamfrö. Tack för ett gott recept.

  • The_mama97mia 9 oktober 2011

    Utgick från detta idag men det var fisk - sejfilé. Vände först i mjöl, sen i äggblandningen, sen i ströbröd. Serverade med klyftpotatis o hemgjord rhode island-sås.

  • Cassiopeya 17 oktober 2013

    Testade detta idag. Serverade med glasnudlar, paprika och egengjord sötsur sås. Jättegott! Kände dock inte så mycket sting av tabascon så nästa gång tar jag lite mer, och lite mer citronsaft och citronskal tror jag. Det var gott med det lite syrliga. Kan tänka mig att det passar bra till fisk också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.