Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken carbonara á la Eva

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jag köpte massor av kyckling och tänkte att jag experimenterar mig fram för att få lite nya recept, det blir tråkigt att laga samma rätter hela tiden. En lite smalare variant än den vanliga med, med mindre grädde och creme fraiche och mer buljong, går att dra ner ännu mer på grädden om ni vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära kycklingen i bitar ca 1x1 cm. Stek sedan kycklingen tills den är färdig, krydda med grillkrydda efter smak och häll över det i grytan som du vill tillaga såsen i sedan.
  2. klipp eller skär sedan ner baconet och stek det i samma stekpanna som du stekte kycklingen i och häll sedan över baconet över kycklingen i grytan.
  3. Sätt på grytan och rör om så att kycklingen och baconet blandas, häll över all vätska och häll över champinjonerna och rör om, blanda i vitlöken och buljongtärningarna, blanda även i båda ostarna, låt koka upp, blanda i redningen så att såsen får den konsistens som du vill ha, koka upp igen och krydda efter uppkoket, detta för att se om det behövs salt.
  4. Servera med bandspaghetti kokad i buljongvatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.