Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Chartreuse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är franska munkar som står bakom receptet till den läckert gröna likören Chartreuse. Här sätter dess 130 olika kryddor sin prägel på en mild och len sås till mjälla kycklingfiléer - riktig festmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den fint. Bryn matfett i en stekpanna, lägg i kycklingfiléerna och låt dem bli guldbruna. Lägg över dem i en grytan.
  2. Lägg löken i stekpannan och låt den bli mjuk på svag värme under lock. Tillsätt hela champinjoner och fräs allt någon minut. Häll över allt i grytan.
  3. Slå vattnet i stekpannan, tillsätt buljongextrakt och rör om tills det har löst sig. Häll över buljongen i grytan och koka kycklingen under lock på svag värme ca 10 minuter.
  4. Rör samman grädde och vetemjöl och häll redningen i grytan. Tillsätt dragon och sjud rättan ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med Chartreuse, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.