Det är franska munkar som står bakom receptet till den läckert gröna likören Chartreuse. Här sätter dess 130 olika kryddor sin prägel på en mild och len sås till mjälla kycklingfiléer - riktig festmat!
Instruktioner
- Skala löken och hacka den fint. Bryn matfett i en stekpanna, lägg i kycklingfiléerna och låt dem bli guldbruna. Lägg över dem i en grytan.
- Lägg löken i stekpannan och låt den bli mjuk på svag värme under lock. Tillsätt hela champinjoner och fräs allt någon minut. Häll över allt i grytan.
- Slå vattnet i stekpannan, tillsätt buljongextrakt och rör om tills det har löst sig. Häll över buljongen i grytan och koka kycklingen under lock på svag värme ca 10 minuter.
- Rör samman grädde och vetemjöl och häll redningen i grytan. Tillsätt dragon och sjud rättan ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med Chartreuse, salt och peppar.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar