Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Cordon Bleu

 
Skriv ut

Detta blev en hit hemma hos oss, tycker man inte om Gruyère ost kan man använda annan ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg mjöl på en tallrik och krydda med salt och peppar. Lägg äggen i en skål, vispa lätt. Lägg ströbröd på en tallrik. Ställ åt sidan.
  3. Dela kycklingbrösten utan att skära hela vägen igenom, öppna upp som en bok. Lägg brösten mellan två bakplåtspapper och kavla ut tills de är ca 1/2 cm i tjocklek.
  4. Lägg på skinka, Gruyère och mozzarella skivor på ena halvan av kycklingbröstet. Vik den ofyllda halvan över fyllda hälften. Se till att fyllningen är helt dold. Fäst ihop med en tandpetare. Krydda med salt och peppar .
  5. Doppa kycklingbrösten nu i kryddat mjöl, skaka av överflödigt mjöl, doppa sen i äggen och sist i ströbrödet.
  6. Värm en stor stekpanna på medelhög värme med olivolja och smör. När oljan är varm lägg i kycklingbröste . Stek tills paneringen är gyllenbrun, ca 3 till 4 minuter per sida .
  7. Lägg kycklingen på bakplåtspapper. Sätt in dom i ugnnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 till 20 minuter, beroende på tjockleken av kycklingbrösten.
  8. Servera med pressad potatis och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.