Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Nuggets med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet kommer från boken "Maten är klar!", innehåller recept som barnen gillar. Men passar även till vuxna, jag ska prova detta, låter gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Skrubba potatisen och skär dem i klyftor, med skalet på. Lägg klyftorna i en långpanna. Salta och ringla över margarin eller olja. Stek i ca 40 minuter.
  3. Skär kycklingen i bitar. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  4. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
  5. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingbitarna, några åt gången. Kontrollera så de är genomstekta.
  6. Kör créme fraiche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer.
  7. Servera med en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.