Jag älskar Chicken Nuggets och hemmagjorda smakar alltid bäst.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka basmatiris enligt instruktion på förpackningen.
- Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, alt. 1,75 dl enbart ströbröd eller enbart sesamfrö, salt och malen vitpeppar.
- Häll rapsolja i en långpanna eller rymlig ugnsform.
- Skär varje kycklinginnerfilé i två jämnstora delar.
- Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö/ströbrödsblandningen och lägg i ugnsformen.
- Tillaga i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd bitarna med en kökspincett eller stekspade.
- Gör currysåsen under tiden. Häll rapsolja i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa hastigt.
- Strö över vetemjöl och rör ihop. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner kycklingbuljonghöns och låt tjockna något.
- Tillsätt kokosmjölk och koka ihop någon minut
- Skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp i en skål tillsammans med körsbärstomater, några hela och några skurna i halvor och servera till.
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Idag åt vi nuggets till middag och det var riktigt gott. Jag la till lite italiensk salladskrydda och hade grovmalen svartpeppar ist för vitpepparn. Gjorde en liknande currysås fast utan kokosmjölk. Sedan ökade jag värmen lite på slutet för att få lite mer färg på dom.
Detta åt vi idag. Gott men inte som köpta var sonens kommentar, helt ok. Men han vägrade currysåsen och ville ha kall vitlökssås till. Vi vuxna tyckte dom var godare än köpta. Detta kommer vi göra igen!
Enkelt och väldigt mycket godare än köpfärdiga nuggets. Fungerad även bra tillsammans med bearnaise istället för currysås.
Åt det till middag idag, pojkvännen var mycket nöjd. Jag kommer nog inte ha så mycket sesamfrön nästa gång och jag hade i mer curry i såsen. Väldigt bra recept! =)
Vilket mumsigt recept! Lagade detta idag och det blev mycket lyckat. Jag hade inte så mycket sesamfrön hemma så hälften blev med kokosflingor och det blev om möjligt ännu godare! Istället för att göra egen currysås blev det Mango Raija-sås. Perfekt! Detta blev så uppskattat att jag kommer göra det många gånger!