Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Taco Nuggets

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En variant eller korsbefruktning av chicken nuggets och taco. Väldigt enkelt att göra, och himla gott! Du väljer själv om du vill servera det med tacotillbehör som wraps eller om du vill ha klyftpotatis eller ris till. En del gillar att ha bara de klassiska tacotillbehören - sallad, majs. m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen , obs den måste vara färsk eller ordentligt tinad, och skär i "nuggetsbitar", jag brukar ha dom 2-3cm x 2-3 cm stora. Eller tänk ungefär som lite större än en femkrona. Nugget är en munsbit för mig.
  2. Blanda ströbröd och tacokrydda i en djup tallrik och vänd ner kycklingbitarna, några i taget. Se till att bitarna täcks av paneringen.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör. Stek kycklingen i omgångar i het panna (om du lägger i alla bitar på en gång kyls stekpannan ner och kycklingen blir kokt istället), tills bitarna fått färg och är tillagade.
  4. Skär upp grönsaker och ställ fram övriga tillbehör, låt var och en lägga ihop sin egen middag.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Cassiopeya 7 februari 2011

    Härligt recept! Ska prova snarast ;) Passar nog vår familj perfekt :D

  • Kristyr 9 februari 2011

    Passade jättebra som tilltug.

  • Cassiopeya 9 februari 2011

    Högsta betyg från vår familj, en rätt som vi kommer äta igen, och ofta ;)

  • Anemona35 18 februari 2011

    Högsta betyg och barnen frågade i morse om vi kunde äta det idag igen =) serverades med ris och avokadosallad. Mycket gott och enkelt. Nästa gång blir det nog med pitabröd och tsatsiki. De måste ju vara perfekta att ha med på utflykt

  • lena4 18 februari 2011

    Aaaaaaaaa va enkelt och tillaga och va gott. Vi åt jasminris och sweetchilisås till. Kommer jag att tillaga fler gånger. Jag lovar. Betyget blir 5 med råge.

  • The_mama97mia 18 februari 2011

    vi åt det själva här i kväll, men jag ska erkänna att jag doppade kycklingen i uppvispat ägg först, det behövs nu inte men gjorde så. Ungarna helt saliga, jag fick tio poäng av fem av betygsnämnden här haha...

  • littlejohn 20 mars 2011

    Åh så gott sa alla runt bordet (10 st) och klappade sig på magen. Det här vill vi ha fler gånger. Så tack för ett kanonrecept, det gjorde min helg lyckad. Tack igen! En klart lysande 5:a blir det.

  • grodanper 17 augusti 2011

    Jag skall inte svära, men va goda de blev! 5 stjärnor från mig! Jag gjorde en egen taco krydda; salt, spiskummin, kakao, paprikapulver eller cayennepeppar lika delar och blandade det med osötat ströbröd. Jag gjorde en god sås; cremé fraiche och en tesked sambal oelek som jag serverade till. Det blev Kanon!

  • evelinamarina 22 november 2012

    Åh, detta var fantastiskt gott! Kommer absolut göras igen!

  • Cassiopeya 12 oktober 2013

    Väldigt gott till hemmagjord klyftpotatis och egengjord sötsur sås (recept från mk)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.