Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Tetrazzini

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling Tetrazzini, pasta-gratäng inspirerad av Italien och USA.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tärna kycklingfiléerna i mindre kuber, skala samt finhacka även den gula och vita löken.
  2. Dela champinjonerna i skivor alternativt fjärdedelar beroende på hur stora de är. Sätt igång spaghetti-koket och sätt ugnen på 200 ºC.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i löken. När både vit och gul lök fått färg så tillsätt svampen, när även den börjar få yta så lägg i kycklingköttet, låt allt fräsa några minuter och slå sedan över grädden och vinet. Salta och peppra efter smak, strö även över paprikapulvret.
  4. När såsen tjocknat en aning så häll den i en form, vänd ner den nykokta spaghettin, toppa med riven mozzarella och parmesan.
  5. Gratinera i ugnen tills osten börjar bli gyllenbrun och såsen är bubblig, ungefär 15-20 minuter. Servera gärna med ett glas vin och ett gott bröd

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Caterina_J 25 februari 2010

    Lät otroligt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.