Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken tikka masala

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det sägs att den här kryddiga, indiska rätten från början faktiskt uppfanns i England. Servera den med nykokt basmatiris, naanbröd och den friskt myntasmakande raitan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
  2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
  3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
  4. Raita: strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera Kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd (finns att köpa i välsorterade butiker eller specialaffärer).

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • CarolineNilsson 3 mars 2009

    Väldigt väldigt gott! :-D

  • robin_91 20 december 2009

    gillade din tikka masala, men raita tyckte jag inte var så gott :P hade nog med myntan att göra

  • EKC6150 9 juli 2012

    Det här var gott!! En fin rätt att servera med fin färg och god smak på riset. Omtyckt av alla runt bordet. Tack för receptet Mvh Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.