Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilenska piroger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Russinen ligger länge i blöt för att vattnet ska ge söt russinsmak till pirogdegen. Pirogerna är perfekta som utflyktsmat eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russinen i vattnet i ca 2 timmar. Låt russinen rinna av men spara vätskan till degen. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttfärsen i oljan under omrörning. Tillsätt de båda löksorterna och låt fräsa med 2-3 minuter. Blanda i tomatpuré och russin. Krydda med salt och de båda pepparsorterna. Låt fräset kallna.
  3. Hårdkoka äggen. Skala och skär dem i 4 klyftor vardera.
  4. Hacka samman mjöl, bakpulver och smör, delat i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt russinvattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. Dela degen i 16 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela köttfärsen på rundlarna och lägg på en äggklyfta och 2 oliver på varje. Vik i hop till halvmånar och trycktill ordentligt i kanterna. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Servera pirogerna ljumma med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petrapack 19 oktober 2011

    Det verkade i mitt tycke lite märkligt att ha russin och ägg i fyllningen, men det var ju mycket gott! Blev goda och mättande piroger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.