- Serverar: 16 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Russinen ligger länge i blöt för att vattnet ska ge söt russinsmak till pirogdegen. Pirogerna är perfekta som utflyktsmat eller på buffébordet.
Instruktioner
- Blötlägg russinen i vattnet i ca 2 timmar. Låt russinen rinna av men spara vätskan till degen. Sätt ugnen på 225º.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn köttfärsen i oljan under omrörning. Tillsätt de båda löksorterna och låt fräsa med 2-3 minuter. Blanda i tomatpuré och russin. Krydda med salt och de båda pepparsorterna. Låt fräset kallna.
- Hårdkoka äggen. Skala och skär dem i 4 klyftor vardera.
- Hacka samman mjöl, bakpulver och smör, delat i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt russinvattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i 16 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela köttfärsen på rundlarna och lägg på en äggklyfta och 2 oliver på varje. Vik i hop till halvmånar och trycktill ordentligt i kanterna. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Servera pirogerna ljumma med sallad.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det verkade i mitt tycke lite märkligt att ha russin och ägg i fyllningen, men det var ju mycket gott! Blev goda och mättande piroger.