Det finns inget svenskt namn för denna rätt. Chiles en nogada är en mexikansk nationalrätt och specialitet. Det är köttfärsfyllda chilifrukter av typen poblano (sp. chile poblano) täckta med valnötsgrädde och granatäpplekärnor. Rätten tillkom under 1800-talet vid ett nunnekloster i staden Puebla och serveras allmänt i centrala Mexiko från augusti till oktober men kan med fördel beställas i Mexico City på La fonda de Santo Domingo hela året. La fonda de Santo Domingo är en klassisk restaurang ett kvarter från Plaza de Santo Domingo i centrala Mexico Citys historiska centrum, inte långt från Zocalo. Restaurangen har anor från 1700-talet. På menyn finns många mexikanska specialiteter med chiles en nogada som toppnummer. Lokalen är traditionellt utsmyckad med skurna prydnader i färgat papper, och normalt spelas mexikanska evergreens från 20- till 40-talet av en trio.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.