Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili - burn out

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mustig, STARK, nyttig och god gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök, purjolök och paprika i småbitar. Riv morötterna grovt med rivjärn. Detta stekes i 2 msk olja i ca 5 minuter och rör om hela tiden. Ta upp och lägg över i en gryta. Skölj kidneybönorna noga i kallt vatten.
  2. Stek därefter köttfärsen i 1 msk olja i ganska het panna, gärna så att det blir lite ´klumpar´, lägg därefter tillbaka de stekta grönsakerna i pannan och häll i vattnet samt smula ner köttbuljongtärningen och låt puttra ihop i ca 5 minuter.
  3. Slå över alltsamman i grytan igen, häll i de krossade tomaterna och i med tomatpurén och sambal oeleken. Krydda med salt och chilipeppar efter behov och smak. Låt alltsamman koka i 10-15 minuter. Slå sist i de sköljda kidneybönorna och koka ytterligare i några minuter.
  4. Serveras med sallad och en klick gräddfil.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Assatay 28 januari 2013

    Jättegod.Het,god & bra balans med kött & grönsaker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.