Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne à-la BoZ

 
Skriv ut

Urgod chili! Tveka inte att dra på med kryddorna, det är ju trots allt en chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka lök, skiva 3-4 vitlöksklyftor och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten).
  2. Stek löken tills den börjar bli något gyllenbrun. Lägg i färsen och rör runt och bryn alltsammans. Slå därefter på krossade tomater, tomatpuré, vin, kanelstängerna, soja, kalvfond och kryddor.
  3. Pressa ner 2-3 vitlöksklyftor (efter smak) i grytan, hacka ner persilja och basilika efter smak och släng i några kvistar färsk timjan. Låt småkoka i minst 1 timme! Ju längre desto bättre! Skölj bönorna och släng ner dem i grytan.
  4. Smaka av med jämna mellanrum, vad behövs? Kanske lite mer oregano eller spiskummin? Lite mer soja, eller, ja... Ni fattar konceptet, va? :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.