Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne av Morberg

Chili con carne är en riktig 1970-talsklassiker som förtjänar att dammas av. Det är en riktigt god och mustig gryta med mycket sting i som med fördel får stå och puttra i många timmar för att bli extra god och smakrik. Om ni vill göra chili con carne som Per Morberg, tillaga grytan på högrev. Tillräckligt många timmar på spisen på låg temperatur, får du ett kött som riktigt smälter i munnen. Välj hur stark du vill göra din chili con carne, ska även barn äta den kan det vara bra att hålla tillbaka något på chilifrukten. Matklubben har samlat flera olika recept på chili con carne som passar för barn. Även en mängd recept på chili con carne som passar för mer vuxna smaklökar finns på Matklubben.se.


Grovhacka löken och paprikan. Finhacka vitlöken. Bryn löken och grönsakerna i lite matfett i en stor gryta. Fräs köttfärsen och lägg över i grytan. Skölj kidneybönorna. Tillsätt kidneybönor o...

30 min
4
3

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i margarin i en gryta. Öka värmen, lägg i köttfärsen. Fräs den under omrörning. Krydda med salt och mexikansk krydda eller chilipeppar. Häll på tomaterna och kr...

4
1

Skär ned köttet i lämpliga bitar. Ansa och skär ned lök och paprika i bitar som passar matarröret på din köttkvarn. Montera grövsta skivan i kvarnen (normalt 9 mm). Mal i denna ordning: kött, paprika,...

45 min
8
1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken ett par minuter, lägg i färsen och bryn den under några minuter. Kryddda med salt, peppar, timjan och chilipulver. Tillsätt krossade tomater, kryddor, lag...

4-6
1

Häll olivolja i en panna, när den är varm häller du i färsen. Krydda med cayennpeppar, salt och chilipeppar. stek färsen tills det inte finns något rosa kvar Hacka parikor, lök, squash och morötter...

4

Hacka löken, chilifrukten och vitlöken i fina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tills paprikan blivit m...

25 min
4

Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt...

25 min
4-5

Skala och hacka all lök, vitlök, paprika och chili. Bryn alltsammans i några matskedar olja. Se till att det inte bränns vid. Bryn färs och klipp ner baconen i färsen. Lägg färsen och alla gröns...

1 h 30 min
6-8

Bryn löken. Tillsätt nötfärsen. Stek ihop tills all vätska är borta. Tillsätt paprikorna och vitlöken. Ha även i chilisåsen och krydda efter smak. Låt puttra ca 10 min och tillsätt vid behov lite vat...

4-6

Bryn nötfärsen smulig i smör. Skala och hacka löken. Blanda med färsen. Tillsätt passerade tomater, Santa Marias cacao och chili och tomatpurén. Låt sjuda 10 minuter. Skölj kidneybönor, konserve...

4

Börja med att hacka upp schalottenlök och vitlök och stek dem i en stor gryta, häll ner köttfärsen och krydda ordentligt. Slå sedan över burken med hela tomater och krossade tomater och låt allting...

40 min
8

Skala och skiva löken. Bryn lök och färs var för sig och rör sedan ihop det. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver efter smak. Tillsätt krossad tomat och vita bönor. Tillsätt därefter ketchu...

5-6
12

Skala och hacka lökarna.Skär paprikan i bitar.Bryn färsen i oljan i en stor gryta och blanda ner lök, Paprika,Pressad vitlök,Chili,Paprika,Svartpeppar,Salt och soja.Låt steka en stund.Tillsätt tomater...

4
6

Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i...

4
2

Flå tomaterna genom att hastigt sänka ner dem i hett vatten någon, några minuter och dra sedan av skalet. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Tärna tomaterna. Fräs färs och lök i oljan tills det f...

1 h
6
1

Hacka löken och skär paprikorna i strimlor. Fräs färsen i olivolja och lägg efter en stund i löken och paprikorna. Krydda efter behag och skär chilipepparn i små pyttebitar och lägg i. Smaka av....

4
1

Fräs lök och paprika i matfett. Smula ner köttfärsen och låt bryna några min. Tillsätt kryddmix, jalapeños, salsa, vitlök och vatten. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Blanda ner vita bönor och låt...

4

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken tillsammans med hälften av kryddorna på medel/hög värme i smöret tillsammans med tomatpurén tills det får en gyllenbrun färg. Viktigt att röra om för att...

30 min
4

Finhacka löken och skär paprikorna i bitar. Dela chilifrukten och skrapa ur kärnorna och ta bort de vita mellanväggarna. Skär chilin i tunna bitar och tvätta händerna ordentligt så du inte får den st...

4
9

Bryn lök, svamp & färs på medelhög värme. Krydda väl. Tillsätt vatten, låt småkoka en aning. Rör runt. Tillsätt bönor, chili, soja, tomatkross & vitlök. Koka tills färsen sugit åt sig all vätska....

3
4

Stek färsen tillsammans med kryddorna. Häll på vattnet när färsen är genomstekt och låt koka i 2-3 minuter och häll sedan av vattnet i en skål. Häll i köttfärsen i en gryta. Finhacka löken och frä...

35 min
4

Köttbullar: Blanda bröd och mjölk. Blanda ihop ingredienserna i en skål. Ställ in i kylen 30-60 minuter. Rulla köttbullarna. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna på hög värme tills de får...

50 min
4

Lägg grytbitarna i en kastrull med ½ lök och 1 morot delad på fyra och två oxbuljongtärningar, häll på vatten så det knappt täcker och låt det koka i ca 1 tim. När det är klart ta upp köttet och sila...

1 h 30 min
4

Tvätta paprika och purjolöken noga. Skär kassler och paprika i stora tärningar. Strimla purjon och hacka schalottenlöken och vitlök. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och p...

4
24

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.