Mums! Ingefära, currypasta och annat gottigt och ett glas Mc Pherson Chardonnay (nr 16445) från Australien till!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Dela laxen i portionsbitar. Salta och peppar. Lägg dem på ett ugnsfat. Baka fisken i ugnen. Den ska bli nästan klar och ha en liten mörkrosa kärna. Då är den ca 50 grader mitt i. (Använd gärna stektermometer.) Det tar ca 15 minuter.
- Blanda alla ingredienser till marinaden under tiden.
- Ta ut den nästan klara laxen och pensla med marinaden. Kör in i ugnen igen och baka ytterligare ett par minuter.
- Ansa och skär grönsakerna i munsbitar.
Koka upp cocosmjölken i en stor kastrull och smaksätt med currypastan, limebladen, limesaften, fisksåsen och sockret.
- Värm grönsakerna i cocosmjölken i några minuter. De ska fortfarande vara lite knapriga.
- Servera laxen och grönsakerna med jasminris eller nudlar.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott - jag tog morötter, röd paprika, salladsärtor och broccoli i "salladen". Det här kommer återkomma! Mannen tyckte att det skulle bli en stark 4a.