Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och ingefärslax och med sallad i kokosmjölk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums! Ingefära, currypasta och annat gottigt och ett glas Mc Pherson Chardonnay (nr 16445) från Australien till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela laxen i portionsbitar. Salta och peppar. Lägg dem på ett ugnsfat. Baka fisken i ugnen. Den ska bli nästan klar och ha en liten mörkrosa kärna. Då är den ca 50 grader mitt i. (Använd gärna stektermometer.) Det tar ca 15 minuter.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden under tiden.
  3. Ta ut den nästan klara laxen och pensla med marinaden. Kör in i ugnen igen och baka ytterligare ett par minuter.
  4. Ansa och skär grönsakerna i munsbitar. Koka upp cocosmjölken i en stor kastrull och smaksätt med currypastan, limebladen, limesaften, fisksåsen och sockret.
  5. Värm grönsakerna i cocosmjölken i några minuter. De ska fortfarande vara lite knapriga.
  6. Servera laxen och grönsakerna med jasminris eller nudlar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 8 september 2008

    Gott - jag tog morötter, röd paprika, salladsärtor och broccoli i "salladen". Det här kommer återkomma! Mannen tyckte att det skulle bli en stark 4a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.