Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och limechokladkola

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En trestegsraket...Först söt och god kola - sedan en subtil limesmak Sedan slår chilismaken till med full kraft innan allt blandar sig i en skön harmoni...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädde, socker och sirap i en lagom stor kastrull. Koka upp och rör ibland.
  2. Under tiden riv skalet av limen och knåda den ordentligt. Lägg i limeskalet och pressa i saften från limen och smaksätt med chilipulver. - Jag har använt ca 1 kryddmått Bhut Jolokiapulver, en del tycker att det blir för starkt – Det berömda kultestet ger en möjlighet att provsmaka, mer grädde om det är för starkt, mer pulver om det är för svagt.
  3. Koka kraftigt tills kultestet ger rätt konsistens. Strax innan kolan är färdigkokt, lägg i chokladen i små bitar, så den smälter fort och inte bräns vid.
  4. Häll upp kolan i en lagom stor form och låt svalna i kylskåp. Skär bitar, stora efter smak, lägg bitarna i en förvaringsbehållare och häll i oljan. Skaka kraftigt så att oljan fördelar sig fint, det gör att bitarna inte fastnar ihop så lätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.