En trestegsraket...Först söt och god kola - sedan en subtil limesmak Sedan slår chilismaken till med full kraft innan allt blandar sig i en skön harmoni...
Instruktioner
- Häll grädde, socker och sirap i en lagom stor kastrull. Koka upp och rör ibland.
- Under tiden riv skalet av limen och knåda den ordentligt. Lägg i limeskalet och pressa i saften från limen och smaksätt med chilipulver. - Jag har använt ca 1 kryddmått Bhut Jolokiapulver, en del tycker att det blir för starkt – Det berömda kultestet ger en möjlighet att provsmaka, mer grädde om det är för starkt, mer pulver om det är för svagt.
- Koka kraftigt tills kultestet ger rätt konsistens. Strax innan kolan är färdigkokt, lägg i chokladen i små bitar, så den smälter fort och inte bräns vid.
- Häll upp kolan i en lagom stor form och låt svalna i kylskåp. Skär bitar, stora efter smak, lägg bitarna i en förvaringsbehållare och häll i oljan. Skaka kraftigt så att oljan fördelar sig fint, det gör att bitarna inte fastnar ihop så lätt.
Publicerat den
28 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar