Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och limemarinerad frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ger ett exklusivt och spännande intryck och smakar gudomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, kärna ur och finhacka chilin (använd gärna plasthandskar eller var noga med att inte klia dej någonstans innan du tvättat dig noggrant). Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Låt strösockret smälta på medelvärme i en kastrull. Häll på vatten och limesaft. Tillsätt chilin. Låt koka ihop, utan att röra om, till en simmig lag. Rör i limeskalet och låt lagen kallna. Skär frukter från säsongen i lagom stora bitar. Lägg i frukterna i lagen och låt stå och dra (håller sig 3-4 dagar i kyl, lite beroende på vilka frukter som används).
  2. Serveras med vaniljglass, helst gräddglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.