Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och limemarinerad kycklingfile

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Den här läckra rätten passar bra att servera som lunch eller middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet och pressa ut saften. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare smak kan du skrapa bort fröna. Blanda samman limeskal, saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  2. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i filéerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  4. Skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg några salladsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå. Servera med kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.