- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Den här läckra rätten passar bra att servera som lunch eller middag.
Instruktioner
- Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet och pressa ut saften. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare smak kan du skrapa bort fröna. Blanda samman limeskal, saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
- Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
- Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i filéerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
- Skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
- Lägg några salladsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå. Servera med kycklingen.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar