Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili och limemarinerade tofuspett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Busenkelt, lätt och gott. Passar till couscoussallad, potatissallad eller bara som de är, gärna med en myntayoughyur som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna tofun i tvåcentimetersbitar. Skär de kokta majskolvarna i ca 3 cm stora bitar. Skala och klyfta rödlöken tunt. Dela stora champinjoner, skölj och kärna ur paprikan och dela den i ca 2 cm stora bitar. Skölj tomaterna. Lägg tofun och alla grönsaker i en plastpåse.
  2. Om du använder träspett är det dags att lägga dessa i blöt så de inte tar eld vid grillningen.
  3. Gör marinaden i en skål. Riv skalet från en av de tvättade limefrukterna och pressa ner saften ur bägge. Pressa ner vitlöken, finhacka chilin och lägg i. Krydda med ingefära, salt och peppar och höfta ner vätskan (olja och soya) i skålen. Det brukar räcka med ca 1 dl marinad. Häll ner marinaden i den nogsamt ickeläckande påsen med grönsaker, sug ur luften, knyt och lägg i kylskåp. Här bör den ligga minst en timme, men ju längre desto mer smak. Vänd påsen då och då för att allt ska täckas.
  4. Trä upp ingredienserna på spett och grilla. Helst på grill men ugn går också. Sätt ett fat under dock. Det droppar...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.