Dessa kryddstarka muffins för tankarna till USA. De är fantastiskt goda till grillade kycklingvingar eller till en bit grillat kött. En kall öl passar utmärkt till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chilin fint och tärna paprikan i småbitar.
- Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
- Tillsätt paprika, chili och majs. Vispa ägg, filmjölk och olja i en separat skål. Rör ner i mjölblandningen. Blanda allt till en jämn smet, men rör inte för länge eftersom muffinsen då kan bli platta och degiga.
- Smörj och bröa 12 aluminiumformar med polenta. Fyll formarna till 2/3 med smet så att de har plats att svälla upp. Grädda 15-20 minuter tills de ser gyllenbruna ut.
- Låt svalna cirka 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar