Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och majsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa kryddstarka muffins för tankarna till USA. De är fantastiskt goda till grillade kycklingvingar eller till en bit grillat kött. En kall öl passar utmärkt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chilin fint och tärna paprikan i småbitar.
  2. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
  3. Tillsätt paprika, chili och majs. Vispa ägg, filmjölk och olja i en separat skål. Rör ner i mjölblandningen. Blanda allt till en jämn smet, men rör inte för länge eftersom muffinsen då kan bli platta och degiga.
  4. Smörj och bröa 12 aluminiumformar med polenta. Fyll formarna till 2/3 med smet så att de har plats att svälla upp. Grädda 15-20 minuter tills de ser gyllenbruna ut.
  5. Låt svalna cirka 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.