Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och sesamkex

(1 kommentar)  
Chili- och sesamkex Chili- och sesamkex Chili- och sesamkex
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Ska prova dessa som komplement till det svindyra finknäcket som vi brukar ha som snacks på helgerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen så tunt som möjligt.
  3. Skär eller stansa ut små kex i valfri modell. Pensla med smält smör och strö över lite salt.
  4. Grädda kexen i 5-7 minuter tills de är knapriga. Låt kexen svalna och servera som de är eller med färskoströra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 23 januari 2009

    Någon chilipeppar hade vi inte hemma så det blev chilipulver istället. Tycker nog det blev lagom starkt. Penslade med flytande margarin och saltade med flingsalt. Jag ska experimentera med lite andra smaksättningar när jag bakar dessa igen (kanske vitlök?) men flingsaltet var en hit. Jag kavlade ut degen direkt på bakplåtpapper och skar ut kexen där. Mycket smidig deg att arbeta med. Min ugn ville ha uppåt en kvart för att alla kex skulle bli knapriga, nästa gång tar jag nog 200 grader och varmluft istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.