Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili på kalkonfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott och fräscht, nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och vitlök med sambal oelek i olivoljan, hacka tomaterna och blanda i tillsammans med tomaterna från burk. Pressa i lite citronsaft och låt koka under lock.
  2. Under tiden steker du upp kalkonfärsen som du kryddar med basilika, dijonsenap, salt och peppar.
  3. Blanda färs, tomatröra och kikärtor och späd med broccolispad. Låt alltsammans koka ihop ytterligare några minuter. Mot slutet lägger du i hackad blekselleri och halverade oliver.
  4. Smaka av. Krydda lite extra med salt och svartpeppar från kvarn och ta eventuellt lite extra av sambal oelek, basilika eller dijonsenap efter smak.
  5. Servera grytan med en god krispig sallad, broccoli och ett gott surdegsbröd.
  6. (Jag kommer snart lägga upp ett superenkelt och gott recept på surdegsbröd, det tar några dagar innan det blir färdigt men inte mycket jobb!)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MissBi 5 maj 2008

    Mums, så gott det låter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.