- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Gott och fräscht, nyttigt!
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök med sambal oelek i olivoljan, hacka tomaterna och blanda i tillsammans med tomaterna från burk. Pressa i lite citronsaft och låt koka under lock.
- Under tiden steker du upp kalkonfärsen som du kryddar med basilika, dijonsenap, salt och peppar.
- Blanda färs, tomatröra och kikärtor och späd med broccolispad. Låt alltsammans koka ihop ytterligare några minuter. Mot slutet lägger du i hackad blekselleri och halverade oliver.
- Smaka av. Krydda lite extra med salt och svartpeppar från kvarn och ta eventuellt lite extra av sambal oelek, basilika eller dijonsenap efter smak.
- Servera grytan med en god krispig sallad, broccoli och ett gott surdegsbröd.
- (Jag kommer snart lägga upp ett superenkelt och gott recept på surdegsbröd, det tar några dagar innan det blir färdigt men inte mycket jobb!)
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums, så gott det låter!