Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilicaipirinha

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Du behöver inte bli rädd om du får chilibitarna i munnen. Tvärt om, fiska upp de små röda prickarna och tugga på dem som små godisbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kan förberedas innan: Skär limefrukterna i klyftor, gärna åtta klyftor per frukt. Lägg en garneringsklyfta per glas åt sidan och mortla resten av limeklyftorna tillsammans med finhackad chilifrukt. Ta inte med kärnorna från chilin om du inte vill ha ett väldigt starkt bål. Häll på sockerlag och rom. Ställ upp glasen i raka led med en limeklyfta på kanten.
  2. Fyll upp med sodavatten och massor av is när de första gästerna har gjort sig hemmastadda.
  3. Sockerlag kokar du enkelt själv; ta lika delar socker och vatten. När sockerkristallerna har smält är det klart. Men ganska varmt. Så koka alltid sockerlag i god tid.

Kommentarer (1)

  • vanillalover 30 juni 2008

    Finns inget godare en varm sommardag!! Vi använder dock Sprite Cero istället för Soda vatten... /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.