Toppengott spanskt recept. Mycket bra som bufférätt m.m.
Bjud gärna ett gott olivbröd till samt smör och ost.
Instruktioner
- Spansk skrynkelpotatis:
Skrubba potatisarna rena från jord, under rinnande kallt vatten. Lägg potatisarna i en gryta. Häll över kokande vatten och tillsätt saltet och citronklyftan. Sjud potatisen mjuk under lock, cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Skaka grytan över värmen till potatisarna är torra och saltet tränger fram, cirka 2 minuter.
- Chilifrästa räkor:
Skala räkorna. Finhacka chilin med kärnorna. Blanda oljan med chilihack, salt och peppar i en skål. Lägg i räkorna och rör om. Stek räkorna hastigt på båda sidor i en het panna.
- Aioli:
Häll hela ägget i en mixer. Tillsätt vitlöksklyftorna och senapen. Kör tills vitlöken är helt mosad.
Tillsätt oljan i en tunn stråle med maskinen igång tills såsen är tjock och väl blandad. Smaksätt med citronsaft och salt.
- Servera aiolin till räkorna. Bjud gärna lite Smaklig spis!
Publicerat den
27 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev mycket intresserad av din "spanska skrynkelpotatis" i detta recept. Jag är ständigt på jakt efter nya sätt att tillaga potatis och detta var en variant jag aldrig provat förut. Hur blir smaken? Som "vanlig" kokt potatis? Lite saltare, kanske? Eller?