Färdigköpt oystersås passar fint kryddhet glaze på kotletter. En svalkande yoghurtdipp med mynta balanserar fint.
Instruktioner
- Börja med krämen. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Strö över salt, låt stå i 5 minuter och pressa vattnet ur gurkan.
- Blanda gurkan med yoghurt och myntablad. Smaka av med svartpeppar. Ställ röran kallt, gärna 1 timme.
- Gör skyn. Koka upp portvin, stjärnanis, lök och ingefära och koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt buljongtärning och vatten och sjud i 5-7 minuter.
- Rör ihop glazen och pensla kotletterna tunt på båda sidor. Grilla köttet ca 3 minuter per sida och pensla med ytterligare glaze mot slutet av grillningen. Lägg upp köttet på fat, pensla en gång till och låt dra 30 sekunder.
- Servera med portvinsås, myntayoghurt och en sallad.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar