Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiligratäng med gristunga

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god lättlagad rätt. Billig mat då tunga inte kostar så mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär de kokta tungorna i tärningar. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret och fräs chili o paprikapulver. Tillsätt mjölk och grädde. Vispa ner idealmjölet innan vätskan kokat upp. Tillsätt chilisåsen och den finstrimlade purjolöken. Koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Blanda det kokta riset o tärningarna av tunga i en ugnsfast form. Slå över såsen och rör lite med en sked så såsen kommer ner bland riset. Skiva tomaterna och fördela dessa över det hela.
  3. Gratinera i ugnen ca 30 minuter i 225 grader.
  4. För en familjevänlig mild smak är 1 krm chili lagom. De som gillar mat med lite hetta väljer att ta 2 krm chilipulver.
  5. Det går också väldigt bra att byta ut chilisåsen till en currysås om man vill variera det hela. Fast då brukar jag också hoppa över tomaterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.