Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiliheta hjortron

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Denna anrättning passar utmärkt till en god hemgjord vaniljparfait eller till en god lagrad chévre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chilin på hälften och tag ur kärnorna, hacka chilin fint och koka upp den med vatten och socker i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt därefter hjortronen och sjud på svag värme i 20 minuter.
  2. Tag därefter bort kastrullen från plattan och tillsätt honungen och bladen från timjankvisten. Rör ihop och häll direkt upp på en steriliserad glasburk. Ställ svalt fram till servering.
  3. Serveras som ett trevligt tillbehör till glass, ost eller bakverk där man vill tillföra lite hetta. För den som vågar kan mer chili tillsättas, men tänk på att bevara den fina hjortronsmaken också! Bon apetit!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gloomyior 8 januari 2009

    Fantastiskt gott!!!! Jag hade det till glass.

  • bernit 2 februari 2009

    Hej använde en variant av dina hjortron i en Glass au Four. Enda skillnaden var att jag använde rödvinshonung och uteslöt citrontimjan. Det blev riktigt gott - härligt med insperation !! mvh Bernit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.