Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiliinlagda västeråsgurkor

 
Skriv ut

Smaka på chilin innan du lägger in gurkan, om den är väldigt stark ta bara en halv av varje.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 1 liter
  2. Skrubba gurkorna och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur chilin. Blanda socker, ättika och salt i en bunke. Tillsätt gurkorna och rör om ordentligt. Varva gurkskivorna med chilin i burkar. Låt stå framme ca 2 timmar så att sockret börjar smälta. Ställ gurkan kallt och låt stå ca 1 vecka för att mogna. Gurkan är god till alla slags kötträtter, men även på en pastejsmörgås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.