Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikakor med parmesan

 
Skriv ut

Heta, smakrika och som gjorda för fördrinken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 24 kakor
  2. Värm ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in smöret till en smuldeg. Tillsätt chilipulver och parmesan ost och arbeta vidare till en slät deg.
  3. Kavla ut degen mycket tunt, helst tunnare än 2 mm, mellan två ark bakplåtspapper. Ta bort det övre pappret och skär degen i 10 cm långa och 1 cm breda band. Pricka degen lätt med en gaffel. Samla ihop och kavla ut ev överbliven deg.
  4. Lägg över kakorna på plåtarna och grädda dem gyllene i 8 - 10 minuter. Ta ut ur ugnen och lyft över hela bakplåtspappret med kakor till ett galler för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.