Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikryddad falukorvsgryta med vitlökskryddat potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu ett falukorvsrecept, som är ett av mina favoritrecept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär falukorven i 3 cm långa och 1 cm grova strimlor. Skär paprikan i 2-3 cm stora tärningar. Fräs lök, paprika och krossad vitlök i smöret, tills paprikan mjuknar och löken blir glansig.
  2. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa hastigt. Häll därefter i grönsaksbuljong, chili crème fraiche och kryddor och låt småkoka i 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka den skalade potatisen tills den är mjuk och häll av vattnet. Tillsätt varm mjölk och smör och vispa ev med elvisp till önskad konsistens.
  4. Smaksätt med hackad gräslök, rostad vitlök och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera falukorvsgrytan med potatismos och en härlig grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Knotan_ 20 november 2009

    Som en korvfantast måste jag testa detta smaskiga recept. Blir nog på söndag! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.