Den möra fläskfilén får spännande smak då enbär, vitlök och rosmarin blandas med rökig chilipaste.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken, stöt enbären i en mortel och hacka dem grovt.
Blanda vitlök och enbär med chipotiepaste och rosmarin. Putsa filén, gnid in köttet med kryddblandingen.
Bryn filén runt om i 1 msk smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ åt sidan.
- Potatiskaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och riv potatisen och morot grovt. Blanda med ägg, persilja, fond, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg allt i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm och strö över riven ost.
Ställ in i ugnen 40-45 mintuer.
- Ställ samtidigt in köttet, ta ut köttet när innertemperaturen är 58 grader.
Linda in det i smörpapper och låt vila 5-10 minuter.
Skär köttet i skivor och servera med potatiskakan och råa morötter.
Publicerat den
29 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar