Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikryddad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den möra fläskfilén får spännande smak då enbär, vitlök och rosmarin blandas med rökig chilipaste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken, stöt enbären i en mortel och hacka dem grovt. Blanda vitlök och enbär med chipotiepaste och rosmarin. Putsa filén, gnid in köttet med kryddblandingen. Bryn filén runt om i 1 msk smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ åt sidan.
  2. Potatiskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala och riv potatisen och morot grovt. Blanda med ägg, persilja, fond, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg allt i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm och strö över riven ost. Ställ in i ugnen 40-45 mintuer.
  4. Ställ samtidigt in köttet, ta ut köttet när innertemperaturen är 58 grader. Linda in det i smörpapper och låt vila 5-10 minuter. Skär köttet i skivor och servera med potatiskakan och råa morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.