Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikryddad köttgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En spännande köttgryta med saffransris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar eller strimlor och bryn det i 1½ msk av fettet. Lägg över köttet i en gryta och strö vetemjölet över.
  2. Hacka löken och fräs den i resten av fettet. Häll den i grytan och vispa ur stekpannan med lite av buljongen. Häll också resten av buljongen över i grytan och tillsätt tomatpuré, salt, chilipulver, vitlök och mejram. Låt köttet småputtra under lock ca 40 minuter.
  3. Koka upp vatten eller buljong till riset. Tillsätt salt och finstött saffran och häll i riset. Låt det koka på svag värme och under lock tills allt vattnet kokat in, ca 20 minuter.
  4. Ansa och skär paprika och tomater efter tycke och smak och blanda ner i köttgrytan.
  5. Vänd ner riset precis till serveringen och strö över klippt persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marre73 17 april 2010

    Hade precis tänkt lägga in detta recept, en köttgtyta jag gjorde rätt mycket för bra många år sedan. God är den och blir lite annorlunda mot de köttgrytor man gör idag där grädde och creme fraiche oftast ingår.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.