Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikryddad laxsida med nudlar i kokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad och en väldigt god fiskrätt med asiatiska smaker. Passar som vardagsmiddag liksom festmiddag. Anpassa hettan efter matgästernas smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk salt.
  3. Skala vitlöksklyftorna. Blanda 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 1 msk socker och 1 msk olja. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda hälften av skalet med chiliblandningen. Häll över fisken. Stek laxen mitt i ugnen i ca 15 minuter, till 54 graders innertemperatur.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp kokosmjölken med 1 hackad vitlöksklyfta, buljongtärningar, resterande limeskal, 2 msk limesaft och 1 tsk sambal oelek. Lägg i nudlarna.
  5. Servera laxen med nudlar, sallad och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.