En lättlagad och en väldigt god fiskrätt med asiatiska smaker. Passar som vardagsmiddag liksom festmiddag. Anpassa hettan efter matgästernas smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk salt.
- Skala vitlöksklyftorna. Blanda 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 1 msk socker och 1 msk olja. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda hälften av skalet med chiliblandningen. Häll över fisken. Stek laxen mitt i ugnen i ca 15 minuter, till 54 graders innertemperatur.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka upp kokosmjölken med 1 hackad vitlöksklyfta, buljongtärningar, resterande limeskal, 2 msk limesaft och 1 tsk sambal oelek. Lägg i nudlarna.
- Servera laxen med nudlar, sallad och limeklyftor.
Publicerat den
3 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar