Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Jättegod wokrätt från Thailand där man använder sig av kycklingfärs. Ger ca 560 kcal/pers.

Ingredienser

Instruktioner

Dela chilifrukterna och skrapa ur kärnorna. Skala vitlöksklyftorna. Mosa grön chili och vitlök i en mortel eller en mixer. Skär den röda chilin i tunna strimlor. Hetta upp en wok på stark värme och vicka runt oljan. Stek chili/vitlöksmoset i 30 sek. Tillsätt kycklingfärs och stek i 1 min eller tills färsen inte längre är rosa. Häll i den röda chilin, ostronsåsen, fisksåsen och farinsockret. Rör om och woka i 2 min. Rör ner basilikabladen och servera genast. Äggnudlar, bröd och gurksallad är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.