Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikyckling med couscous-sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Får man inte tag i små kycklingben kan man ta 4 större lår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja, honung och chiliflakes. Gnid in kycklingbenen med blandningen. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Stek mitt i ugnen 35-40 minuter.
  2. Couscous-sallad: Lägg couscousgrynen i en skål. Koka upp vattnet, häll det över grynen och låt dra ca 5 minuter.
  3. Skala och finhacka löken, grovhacka tomaterna. Halvera gurkan, kärna ur och skär i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka myntan.
  4. Blanda couscousen med russin, olivolja, citronskal, citronjuice och salt. Rör couscousen luftigt och tillsätt övriga ingredienser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.