Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikyckling med västerbottensmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kanske bör man vänta till hösten med att laga det här receptet, eftersom det inte blir så bra potatismos av färskpotatisen. I alla fall kommer receptet från Allers nr 19, 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd kycklingen i olivoljan. Krydda med salt och torkad chili.
  2. Koka potatisen mjuk. Koka upp gräddmjölken med smöret och en pressad vitlöksklyfta. Mosa potatisen med gräddmjölken, litet i taget. Blanda ned ost och olivolja. Salta och peppra.
  3. Stek kycklingen gyllenbrun medan potatisen kokar. Häll på buljongen och låt koka upp. Efterstek i ugnen på 150° ca 15 minuter.
  4. Strö över hackade färska örter vid serveringen. En krispig sallad är gott att servera till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • peggylin 15 maj 2011

    Det här var nog ett av det godaste mos jag har ätit! Vi gjorde en variant av kycklingen, med gräddsås. Blev helt suveränt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.